100 % kaurapasta
Terveellistä kauraaPELLOLTA PASTAAN
Kattilassa porisee suomalainen sataprosenttinen kaurapasta. Sen viljasta 100 % on täysjyväkauraa. Katso reseptit!
kuitua
proteiinia

Kaurakas putkipasta 350 g
Keitä RUNSAASSA vedessä 6–7 min. Oikea suhde on 1,5 l vettä + 100 g pastaa (3 dl). Varo keittämästä ylikypsäksi, sillä kaurapasta on parasta napakkana. Voit halutessasi huuhdella pastan heti keiton jälkeen.
Ainekset: Suomalainen täysjyväKAURA, vesi, omena- ja kasvikuidut. Pastan viljasta 100 % on kauraa.
Kaura ei ole gluteenitonta kauraa. Tulevaisuudessa, kun gluteenittoman kauran saatavuus voidaan varmistaa, pyrimme muuttamaan tuotteen gluteenittomaksi.
Ravintosisältö | 100 g |
---|---|
Energia | 1556 kJ / 372 kcal |
Rasva | 6,8 g |
josta tyydyttynyttä | 1,7 g |
Hiilihydraatit | 53 g |
josta sokereita | 2,0 g |
Ravintokuitu | 11 g |
Proteiini | 18 g |
Suola | 0 g |

Saatavana
S-ryhmän kaupoista: Prisma, S-market

Tuttu Suomalainen
Menestysresepti -kilpailusta
Kaurapellolta pastaksi 70 kilometrissä

Kiikoisten kauralaaksossa kasvaa uudenlainen kaura, jossa on enemmän proteiinia.

Kauranjyvät kuivataan Kiikoisissa Kasken tilalla.

Lähimylly jauhaa jyvät Kokemäellä.

Täysjyväinen kaurapasta valmistetaan Eurassa.

Kauranviljelijä Markku Välimäki (toinen oik.) ja kolme ylpeää kauratutkijaa. Veli Hietaniemi, Olavi Myllymäki ja Ilkka Lehtomäki antoivat viisaat neuvot, joilla syntyi 100 % kaurapasta.

Kaurakas-pastan kehitti yli satavuotias Leivon Leipomo. Vehnättömän kaurapastan kehittäminen vaati 671 testiä, ennen kuin Anssi Räntilä ja kumppanit olivat tyytyväisiä.