100 % kaurapasta

Terveellistä kauraa
PELLOLTA PASTAAN

Kattilassa porisee suomalainen sataprosenttinen kaurapasta. Sen viljasta 100 % on täysjyväkauraa. Katso reseptit!

Runsaasti
kuitua
Runsaasti
proteiinia
Vehnätön

Kaurakas putkipasta 350 g

Keitä RUNSAASSA vedessä 6–7 min. Oikea suhde on 1,5 l vettä + 100 g pastaa (3 dl). Varo keittämästä ylikypsäksi, sillä kaurapasta on parasta napakkana. Voit halutessasi huuhdella pastan heti keiton jälkeen.

Ainekset: Suomalainen täysjyväKAURA, vesi, omena- ja kasvikuidut. Pastan viljasta 100 % on kauraa.

Kaura ei ole gluteenitonta kauraa. Tulevaisuudessa, kun gluteenittoman kauran saatavuus voidaan varmistaa, pyrimme muuttamaan tuotteen gluteenittomaksi.

Ravintosisältö 100 g
Energia 1556 kJ / 372 kcal
Rasva 6,8 g
   josta tyydyttynyttä 1,7 g
Hiilihydraatit 53 g
   josta sokereita 2,0 g
Ravintokuitu 11 g
Proteiini 18 g
Suola 0 g

 


Lataa tuotekortti »


Saatavana
S-ryhmän kaupoista: Prisma, S-market

Tuttu Suomalainen
Menestysresepti -kilpailusta

Kaurapellolta pastaksi 70 kilometrissä


Kiikoisten kauralaaksossa kasvaa uudenlainen kaura, jossa on enemmän proteiinia.

Kauranjyvät kuivataan Kiikoisissa Kasken tilalla.

Lähimylly jauhaa jyvät Kokemäellä.

Täysjyväinen kaurapasta valmistetaan Eurassa.

Kauranviljelijä Markku Välimäki (toinen oik.) ja kolme ylpeää kauratutkijaa. Veli Hietaniemi, Olavi Myllymäki ja Ilkka Lehtomäki antoivat viisaat neuvot, joilla syntyi 100 % kaurapasta.

Kaurakas-pastan kehitti yli satavuotias Leivon Leipomo. Vehnättömän kaurapastan kehittäminen vaati 671 testiä, ennen kuin Anssi Räntilä ja kumppanit olivat tyytyväisiä.

© Boltsi Oy 2022

Käytämme sivuston toiminnan varmistavia pakollisia evästeitä. Lisäksi suostumuksellasi käytämme analytiikka- ja markkinointievästeitä, joita voidaan siirtää kolmansille osapuolille. Lue lisää

Hyväksy vain pakolliset Hyväksy kaikki Evästeasetukset