Kaurakas-pastaa, voi-pinjansiemen-sitruunakastiketta ja siikaa
Kaurakas-pastaa, voi-pinjansiemen-sitruunakastiketta ja siikaa
4 annosta, 20 minuuttia
350 g Kaurakas-putkipastaa (1 pkt)
1 sitruuna
100 g voita
100 g pinjansiemeniä
5 dl kuohukermaa
suolaa maun mukaan
Suuruste
1–1 ½ rkl maissitärkkelystä
1–1 ½ rkl kylmää vettä
Lisäksi
paistettua tai savustettua siikaa
tuoretta (sitruuna)timjamia
Lisää pasta suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Keitä kaurapastaa 6–7 minuuttia (varo keittämästä ylikypsäksi). Huuhtele pasta keittämisen jälkeen.
Raasta sitruunan kuori ohuesti ja purista mehu talteen.
Sulata voi pannulla. Kun voi alkaa ruskistua, lisää pinjansiemenet ja paahda ne voissa. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu.
Lisää kerma ja kiehauta. Sekoita maissitärkkelys hyvin veden joukkoon ja lisää seos kuumaan kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Keittele pari minuuttia.
Sekoita kastike lämpimän Kaurakas-pastan joukkoon ja viimeistele timjamilla. Paistettu tai savustettu siika sopii annokseen hyvin, mutta kastike tekee pastasta herkkua ilman kalaakin.