Makaronilaatikko 100 % kaurapastasta
Makaronilaatikko 100 % kaurapastasta
4 annosta, 60 min
350 g Kaurakas-putkipastaa (1 pkt)
1 sipuli
rypsiöljyä paistamiseen
400 g jauhelihaa
½–1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
½–1 tl suolaa
Munamaito
8 dl maitoa
2 kananmuna
Pinnalle
juustoraastetta maun mukaan
basilikanlehtiä
Lisää kaurapasta suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja keitä vain 3 minuuttia. Huuhtele pasta keittämisen jälkeen.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla. Ruskista jauheliha pannulla. Mausta jauheliha ja laita se sipulin sekä kaurapastan kanssa voideltuun uunivuokaan.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Kypsennä uunissa 175–200 asteessa noin 45 minuuttia tai tunti. Ripottele juustoraaste pinnalle kypsymisen loppuvaiheessa. Koristele basilikalla ennen tarjoilua.