Nokkospestopasta
Nokkospestopasta
4 annosta n. 15 min
350 g Kaurakas-putkipastaa (1 pkt)
200 g vihreitä papuja (pakaste)
140 g valmista nokkospestoa (tai ohje alta)
1 mieto punainen chili
200 g kirsikkatomaatteja
100 g baby-pinaattia
50 g kotimaista juustoa lastuina
Lisää pasta kiehuvaan veteen. Keitä pasta reilussa vedessä 6-7 minuuttia. Varo ylikypsennystä. Huuhtele pasta keittämisen jälkeen. Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pesto pastan ja papujen sekaan. Ripottele pinnalle hienonnettua chiliä, kirsikkatomaatteja, baby-pinaattia ja juustolastuja.
Nokkospesto
5 dl nokkosen lehtiä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl oliiviöljyä
1–2 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
Kiehauta nokkoset nopeasti, valuta siivilässä ja purista kevyesti vesi pois. Mittaa peston ainekset blenderiin ja surauta sileäksi. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä.