Korealaiset Boltsi-hodarit

Boltsi

Korealaiset Boltsi-hodarit

Aasialaisten hot dogien tulista makumaailmaa komppaavat pikkelöidyt kurkut ja vegaaniset kaura-siemenpyörykät.

Ainekset (2 annosta)

pieni lohko
punakaalia (vajaa 100 g)
1 dl
(vegaanista) majoneesia
2–3 tl
korealaista soijapaputahnaa (ssamjang) tai chilitahnaa
2
hot dog -sämpylää

Pikkelöidyt kurkut:
100 g
kurkkua
1 rkl
riisi- tai valkoviinietikkaa
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
(1 tl
silputtua chiliä)
(Pinnalle:
seesaminsiemeniä ja chiliviipaleita)

Tee näin

Pikkelöi ensin kurkut: Halkaise kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita viinietikka, sokeri ja suola pienessä kulhossa. Kääntele sekaan kurkkuviipaleet ja halutessasi chili. Anna maustua 30 min.

Suikaloi punakaali esimerkiksi juustohöylällä. Mausta majoneesi soijapaputahnalla. (Jos maustat chilitahnalla, sekoita joukkoon halutessasi 1 rkl seesaminsiemeniä lisämauksi.)

Kuumenna Boltsi-pyörykät ja sämpylät.

Täytä sämpylät punakaalilla, pyöryköillä, kurkulla ja majoneesilla. Ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä ja chiliviipaleita.

Vinkki
Voit tehdä punakaalille samanlaisen liemen kuin kurkulle ja antaa kaalin pehmentyä tunnin verran liemessä. Tai käytä punakaalista valmistettua hapankaalia.

© Boltsi Oy 2022

Käytämme sivuston toiminnan varmistavia pakollisia evästeitä. Lisäksi suostumuksellasi käytämme analytiikka- ja markkinointievästeitä, joita voidaan siirtää kolmansille osapuolille. Lue lisää

Hyväksy vain pakolliset Hyväksy kaikki Evästeasetukset