Tietosuojaseloste

BOLTSI TIETOSUOJASELOSTE

TAUSTA

Boltsi Oy, 3135511-1, (”Boltsi”, ”me” tai ”meille”) toimii rekisterinpitäjänä käsitellessään sinua koskevia henkilötietoja. Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan vieraillessasi verkkosivuillamme, kommunikoidessasi kanssamme osana kuluttajapalveluitamme sekä kommunikoidessamme kanssasi markkinointitarkoituksia varten.

Tällä sivulle kuvailemme, miten keräämme, käsittelemme ja jaamme henkilötietojasi. Henkilötiedot tarkoittavat kaikkia sellaisia tietoja, joita voidaan käyttää luonnollisen henkilön tunnistamiseen.

Meille on tärkeää, että sinulla on turvallinen olo sen suhteen, miten käsittelemme henkilötietojasi. Teemme kaikki tarvittavat toimenpiteet, jotta henkilötietosi ovat suojattu ja, jotta henkilötietojesi käsittely suoritetaan soveltuvan tietosuojalainsäädännön sekä sisäisten käytäntöjemme mukaisesti.

 

MITEN KERÄÄMME HENKILÖTIETOJASI

Voimme kerätä henkilötietojasi seuraavilla tavoilla:

Henkilötiedot, jotka annat meille itse, esim. täyttäessäsi lomakkeita verkkosivuillamme, ollessasi vuorovaikutuksessa kanssamme verkkosivujemme chat-toiminnallisuuden välityksellä sekä ottaessasi yhteyttä meihin puhelimitse, sähköpostitse tai muulla tavalla.

Automaattisten menetelmien avulla, esim. vieraillessasi verkkosivuillamme, jolloin verkkosivumme kerää automaattisesti verkkotunnistetietojasi. Vieraillessasi verkkosivuillamme verkkosivumme voi lisäksi tallentaa evästeitä laitteellesi. Voit lukea lisää evästeiden käytöstä evästekäytännöstämme.

 

MILLOIN JA MIKSI KÄSITTELEMME HENKILÖTIETOJASI

Käsittelemme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

Verkkosivujen toiminnan ja turvallisuuden varmistaminen

Vieraillessasi verkkosivuillamme keräämme automaattisesti verkkotunnistetietojasi, jotta pystymme varmistamaan verkkosivujen perusturvallisuuden sekä toteuttamaan verkkosivuillamme tekemäsi pyynnöt. Tässä yhteydessä asetamme laitteellesi evästeitä, jotka ovat välttämättömiä verkkosivujemme toiminnan ja turvallisuuden kannalta.

Henkilötietoryhmät Laillinen peruste
Verkkotunnistetiedot Oikeutettu etu. Henkilötietojen käsittely on tarpeellista, jotta voimme toteuttaa verkkosivujen toiminnan ja turvallisuuden varmistamiseen liittyvät oikeutetut etumme.
Säilytysaika: Säilytämme verkkosivujemme kirjautumisen lokitietoja korkeintaan 18 kuukautta niiden keräämisestä lukien. Välttämättömien evästeiden vanhentumisajat on määritetty evästekäytännön kohdassa ’evästeiden kuvaus’. Voit myös milloin tahansa poistaa laitteellesi asennetut evästeet muuttamalla verkkoselaimesi asetuksia.

Verkkosivujen käytön mittaaminen ja kehittäminen

Antaessasi suostumuksesi käsittelemme henkilötietojasi verkkosivujemme käytön mittaamiseksi ja kehittämiseksi esimerkiksi verkkosivujemme vierailijatilastojen keräämisen yhteydessä. Tässä yhteydessä asetamme laitteellesi tilastollisia ja analyyttisiä evästeitä edellä mainittua tarkoitusta varten.

Henkilötietoryhmät Laillinen peruste
Verkkotunnistetiedot Suostumus. Henkilötietojen käsittely verkkosivujen käytön mittaamiseen ja kehittämiseen liittyen perustuu evästeasetusten yhteydessä antamaasi suostumukseen.
Säilytysaika: Tilastollisten ja analyyttisten evästeiden vanhentumisajat on määritetty evästekäytännön kohdassa ’evästeiden kuvaus’. Voit myös milloin tahansa poistaa laitteellesi asennetut evästeet muuttamalla verkkoselaimesi asetuksia.

Sopivan mainonnan tarjoaminen verkossa

Antaessasi suostumuksesi käsittelemme henkilötietojasi, jotta voimme yhdessä markkinointikumppanimme kanssa kohdentaa sinulle sopivaa mainontaa verkkosivustollamme sekä muualla verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Tässä yhteydessä asetamme markkinointikumppanimme kanssa laitteellesi markkinointievästeitä edellä mainittua tarkoitusta varten.

Henkilötietoryhmät Laillinen peruste
Verkkotunnistetiedot Suostumus. Henkilötietojen käsittely sopivan mainonnan tarjoamiseen verkossa liittyen perustuu evästeasetusten yhteydessä antamaasi suostumukseen.
Säilytysaika: Markkinointievästeiden vanhentumisajat on määritetty evästekäytännön kohdassa ’evästeiden kuvaus’. Voit myös milloin tahansa poistaa laitteellesi asennetut evästeet muuttamalla verkkoselaimesi asetuksia.

Kysymyksiin vastaaminen ja palautteiden käsittely

Jos otat meihin yhteyttä palautteen antamista tai kysymysten esittämistä varten, käsittelemme henkilötietojasi, jotta voimme vastata antamaasi palautteeseen tai esittämiisi kysymyksiin. Voit antaa meille palautetta tai esittää kysymyksiä useita eri kanavia pitkin, esim. verkkosivuillamme olevien lomakkeiden kautta, chat-toiminnallisuuden välityksellä tai soittamalla asiakaspalveluumme.

Henkilötietoryhmät Laillinen peruste
• Perus- ja yksilöintitiedot
• Yhteystiedot
• Yhteydenpidossa antamasi tiedot
Oikeutettu etu. Henkilötietojen käsittely on tarpeellista, jotta voimme toteuttaa kysymyksiin vastaamiseen ja palautteiden käsittelemiseen liittyvät oikeutetut etumme.
Säilytysaika: Henkilötietoja säilytetään tätä tarkoitusta n. 24 kuukautta siitä hetkestä, kun olemme vastanneet kysymykseesi tai pyyntöösi, ellei tietojen säilyttäminen ole tarpeellista, jotta pystymme varautumaan ja puolustautumaan meitä vastaan mahdollisesti esitettäviin oikeusvaateisiin.

Valituksiin vastaaminen ja korvausvaatimusten käsittely

Jos otat meihin yhteyttä esittääksesi korvausvaatimuksen, kuten tuotteemme laatua koskevan valituksen ja siihen liittyvän korvausvaatimuksen tuotteemme aiheuttaman vahingon johdosta, käsittelemme henkilötietojasi, jotta voimme vastata valitukseesi sekä käsitelläksemme korvausvaatimuksesi.

Henkilötietoryhmät Laillinen peruste
• Perus- ja yksilöintitiedot
• Yhteystiedot
• Yhteydenpidossa antamasi tiedot
• Taloudelliset tiedot
• Terveystiedot
Oikeutettu etu. Henkilötietojen käsitteleminen on tarpeellista, jotta voimme toteuttaa valituksiin vastaamiseen ja korvausvaatimusten käsittelemiseen liittyvät oikeutetut etumme.

Terveystietojen käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Jos annat meille terveystietoja valituksen tai korvausvaatimuksen yhteydessä, on terveystietojen käsittely tällöin tarpeellista valituksen ja korvausvaatimuksen hoitamiseksi.
Säilytysaika: Henkilötietoja säilytetään tätä tarkoitusta varten n. 4 vuotta siitä hetkestä, kun valituksesi tai korvausvaatimuksesi on ratkaistu, ellei tietojen säilyttäminen ole tarpeellista, jotta pystymme varautumaan ja puolustautumaan meitä vastaan mahdollisesti esitettäviin oikeusvaateisiin.

Toimeksiantojen todentaminen ja kuluttajapalveluiden laadunvarmistaminen

Tallennamme kuluttajapalvelun puhelinnumeroon saamamme puhelut. Kuluttajapalveluun tulevien puheluiden tallentamisen tarkoituksena on toimeksiantojen varmistaminen ja kuluttajapalveluiden laadunvarmistaminen.

Henkilötietoryhmät Laillinen peruste
Puhelutallenteet Oikeutettu etu. Henkilötietojen käsitteleminen on tarpeellista, jotta voimme toteuttaa toimeksiantojen todentamiseen ja kuluttajapalveluiden laadunvarmistamiseen liittyvät oikeutetut etumme.
Säilytysaika: Puhelutallenteita säilytetään 30 päivää puhelun vastaanottamisesta, ellei puhelutallenteen säilyttäminen pidempään ole tarpeellista, jotta pystymme varautumaan ja puolustautumaan meitä vastaan mahdollisesti esitettäviin oikeusvaateisiin.

Arvontojen ja kilpailujen järjestäminen Boltsin brändin edistämiseksi

Jos osallistut järjestämäämme arvontaan tai kilpailuun, käsittelemme henkilötietojasi markkinoidaksemme brändiämme suorittamamme arvonnan tai kilpailun yhteydessä. Otamme erikseen yhteyttä arvonnan tai kilpailun voittajiin toimittaaksemme palkinnon.

Henkilötietoryhmät Laillinen peruste
• Perus- ja yksilöintitiedot
• Yhteystiedot
• Yhteydenpidossa antamasi tiedot
• Sosiaalisen median tilit
Oikeutettu etu. Henkilötietojen käsitteleminen on tarpeellista, jotta voimme toteuttaa arvontojen ja kilpailujen järjestämiseen sekä Boltsin brändin edistämiseen liittyvät oikeutetut etumme.
Säilytysaika: Henkilötietoja säilytetään arvonnan tai kilpailun keston ajan. Arvonnan tai kilpailun päättymisen jälkeen säilytämme henkilötietoja korkeintaan 9 kuukautta.

Sähköinen markkinointiviestintä Boltsin brändin edistämiseksi

Jos tilaat uutiskirjeemme tai muuta vastaavaa automaattisesti lähetettävää markkinointisisältöä, käsittelemme henkilötietojasi toimittaaksemme tilaamaasi sisältöä koskien brändiämme ja tuotteitamme.

Henkilötietoryhmät Laillinen peruste
• Perus- ja yksilöintitiedot
• Yhteystiedot
Suostumus. Sähköisen markkinointiviestinnän lähettäminen perustuu antamaasi suostumukseen.
Säilytysaika: Henkilötietoja säilytetään markkinointiviestinnän tilaamisen keston ajan. Henkilötiedot poistetaan sen jälkeen, kun olet peruuttanut tilauksesi (voit peruuttaa suostumuksesi seuraamalla peruutuslinkkiä tai ottamalla meihin yhteyttä tämän tietosuojaselosteen mukaisesti).

Lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen

Käsittelemme henkilötietoja täyttääksemme lakisääteiset velvoitteemme, esimerkiksi tuotevastuu-, kirjanpito- tai verolainsäädäntöön liittyvät velvoitteet.

Henkilötietoryhmät Laillinen peruste
Kaikki henkilötietoryhmät, joita on kerätty ja jotka ovat tarpeen lakisääteisten velvollisuuksien täyttämiseksi. Lakisääteinen velvollisuus. Käsittely on tarpeellista lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi.
Säilytysaika: Henkilötietojasi säilytetään niin kauan kuin tietty lakisääteinen velvoite edellyttää. Säilytämme esimerkiksi kirjanpitoamme varten tarvittavia henkilötietoja n. 6 vuotta tilikauden päättymisestä lukien, jotta pystymme täyttämään kirjanpitolainsäädännön asettamat velvoitteet.

VASTAANOTTAJAT, JOILLE JAAMME HENKILÖTIETOJASI

Tarvittaessa jaamme henkilötietojasi myös muiden tahojen kanssa. Erottelemme henkilötietojesi vastaanottajat palveluntarjoajiin ja muihin vastaanottajiin. Palveluntarjoajat ovat henkilötietojen käsittelijöitä, jotka käsittelevät henkilötietoja Boltsin lukuun, tässä tietosuojaselosteessa määritettyihin tarkoituksiin. Muut vastaanottajat, jotka mahdollisesti vastaanottavat henkilötietojasi ovat rekisterinpitäjiä ja käsittelevät henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa.

Voimme jakaa henkilötietojasi seuraavien vastaanottajien kanssa:

Palveluntarjoajat

Käytämme erilaisia palveluntarjoajia toteuttaaksemme tässä tietosuojaselosteessa määritetyt tarkoitukset. Palveluntarjoajat käsittelevät henkilötietojasi puolestamme ja vastaamme käyttämiemme palveluntarjoajien toiminnasta henkilötietoja käsiteltäessä. Nämä palveluntarjoajat tarjoavat meille muun muassa asiakaspalvelua (esim. kysymysten ja palautteiden käsittely, valituksiin vastaaminen ja korvausvaatimusten käsittely), IT-palveluita (esim. puhelinjärjestelmän tekninen tuki ja huolto), sähköiseen markkinointiviestintään liittyviä palveluita (esim. sähköisen markkinointiviestinnän välitys) sekä verkkosivumme analytiikkapalveluita. Palveluntarjoajat saavat käsitellä henkilötietojasi vain tässä tietosuojaselosteessa määritettyjä tarkoituksia varten ohjeidemme mukaisesti, eivätkä omiin tarkoituksiinsa. Olemme rekisterinpitäjiä henkilötietojen käsittelyssä, jonka palveluntarjoajat suorittavat meidän puolestamme.

Muut vastaanottajat

Tarpeen vaatiessa jaamme henkilötietojasi myös muille vastaanottajille, jotka toimivat itse rekisterinpitäjinä käsitellessään henkilötietojasi.

Vastaanottaja Tarkoitus Laillinen peruste
Markkinointikumppanit verkossa Voimme jakaa henkilötietoja markkinointikumppaneidemme kanssa, jotta pystymme kohdentamaan sinulle sopivaa mainontaa verkkosivustollamme sekä muualla verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Suostumus. Sopivan mainonnan tarjoaminen verkossa perustuu evästeasetusten yhteydessä antamaasi suostumukseen.
Viranomaiset Tarpeen vaatiessa jaamme henkilötietojasi viranomaisille, jos meillä on lakisääteinen velvollisuus jakaa tietoja. Lakisääteinen velvollisuus. Käsittely on tarpeellista lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi.
Ulkoiset neuvonantajat Voimme jakaa tarvittaessa tietoja ulkoisille neuvonantajille, esim. tilintarkastajalle tai asianajotoimistolle, jos laki niin velvoittaa tai jos henkilötietojen jakaminen on tarpeen, jotta pystymme varautumaan ja puolustautumaan meitä vastaan mahdollisesti esitettäviin oikeusvaateisiin. Lakisääteinen velvollisuus ja oikeutettu etu. Käsittely on tarpeen lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi tai vaihtoehtoisesti, jotta pystymme varautumaan ja puolustautumaan meitä vastaan esitettyihin oikeusvaateisiin.
Tuomioistuimet, vastapuolet ym. Voimme jakaa henkilötietojasi tuomioistuimille, vastapuolille ym., jos se on tarpeen puolustautuessamme meitä vastaan mahdollisesti esitettäviin oikeusvaateisiin. Oikeutettu etu. Käsittely on tarpeellista puolustautuaksemme meitä vastaan esitettyihin oikeusvaateisiin.
Mahdolliset ostajat ja myyjät Jaamme henkilötietojasi mahdollisten ostajien ja myyjien kanssa yrityskauppa- tai sulautumistilanteissa. Oikeutettu etu. Käsittely on tarpeen voidaksemme turvata yrityskauppa- tai sulautumistilanteessa oikeutetut etumme.
Vakuutusyhtiöt Voimme jakaa henkilötietojasi vakuutusyhtiöille, jos käytämme vakuutuksiamme sinulle suoritettavien korvausten maksamisessa. Oikeutettu etu. Käsittely on tarpeen voidaksemme turvata oikeutetut etumme.
Pankit Jaamme henkilötietojasi pankeille, jos suoritamme sinulle korvausta. Oikeutettu etu. Käsittely on tarpeen voidaksemme tuvata oikeutetut etumme.

MISSÄ KÄSITTELEMME HENKILÖTIETOJA

Pyrimme aina säilyttämään ja käsittelemään henkilötietojasi Euroopan unionissa/Euroopan talousalueella. Jotkut palveluntarjoajistamme voivat kuitenkin sijaita Euroopan unionin/Euroopan talousalueen ulkopuolella. Henkilötietojesi asianmukaiseksi turvaamiseksi varmistamme asianmukaisten suojatoimien käytön niiden palveluntarjoajien suhteen, jotka käsittelevät henkilötietojasi Euroopan unionin/Euroopan talousalueen ulkopuolella. Tällaisia suojatoimia ovat esimerkiksi kansainvälisiä henkilötietojen siirtoja koskevat tiedonsiirtosopimukset. Jos sinulla on kysymyksiä siitä, mihin maihin henkilötietojasi siirretään ja mitä suojatoimia sovelletaan henkilötietojesi suojaamiseksi tai jos haluat kopion tällaisista suojatoimista, pyydämme ottamaan yhteyttä osoitteeseen info@boltsi.fi.

OIKEUTESI

Sinulla on tietosuojalainsäädännön nojalla tiettyjä oikeuksia henkilötietojesi käsittelyyn liittyen. Tee pyyntö oikeuksiesi käyttämiseksi ottamalla meihin yhteyttä osoitteessa info@boltsi.fi.

Sinulla on oikeus:

Saada pääsy henkilötietoihisi

Sinulla on oikeus saada pääsy sinusta käsittelemiimme henkilötietoihin. Voit pyytä kopion henkilötiedoistasi ottamalla meihin yhteyttä osoitteessa info@boltsi.fi. Annamme sinulle nämä tiedot, ellei meillä ole lainmukaista syytä olla jakamatta tietoja tai jos tietojen jakaminen vaikuttaisi haitallisesti kolmansien osapuolten oikeuksiin ja vapauksiin.

Päivittää henkilötietojasi

Lisäksi sinulla on oikeus pyytää virheellisten tai puutteellisten henkilötietojen korjaamista tai täydentämistä.

Peruuttaa suostumuksesi

Siinä laajuudessa, kun käsittelemme henkilötietoja suostumuksesi perusteella, sinulla on oikeus, milloin tahansa peruuttaa antamasi suostumus.

Vastustaa henkilötietojen käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa oikeutettuun etuun perustuen käsiteltävien henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella. Tässä tilanteessa lopetamme henkilötietojesi käyttämisen, kun käsittely perustuu oikeutettuun etuumme, ellemme kykene näyttämään, että oikeutettu etumme syrjäyttää tietosuojaan liittyvät etusi, oikeutesi ja vapautesi tai että henkilötietojesi käyttäminen on välttämätöntä oikeusvaateiden hallinnoimiseksi tai puolustamiseksi.

Poistaa henkilötietosi

Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista. Emme kuitenkaan voi poistaa henkilötietojasi, jos esimerkiksi laki velvoittaa meitä säilyttämään tiedot.

Rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä

Sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus pyytää, että henkilötietojesi käsittelyä rajoitetaan. Jos henkilötietojesi käsittelyä rajoitetaan, voimme henkilötietojen säilyttämisen lisäksi käsitellä niitä ainoastaan suostumuksesi perusteella, oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi taikka kolmansien osapuolten oikeuksien puolustamiseksi.

Siirtää henkilötietosi (tietojen siirtäminen järjestelmästä toiseen)

Sinulla on oikeus pyytää kopio säilyttämistämme henkilötiedoistasi jäsennellyssä, yleisesti käytettävässä ja koneellisesti luettavassa muodossa (tietojen siirtäminen järjestelmästä toiseen). Toisin kuin oikeus päästä käsiksi tietoihin, oikeus tietojen siirtämiseen järjestelmästä toiseen käsittää vain sellaiset henkilötiedot, jotka olet itse antanut meille tai joita käsittelemme tiettyjen laillisten perusteiden, kuten suostumuksesi, nojalla.

VOIMME PÄIVITTÄÄ TÄTÄ TIETOSUOJASELOSTETTA

Voimme ajoittain päivittää näitä tietoja, esimerkiksi jos käsittelisimme henkilötietoja uusia tarkoituksia varten, keräisimme uusia henkilötietoryhmiä tai jakaisimme henkilötietoja uusien vastaanottajien kanssa. Tässä tapauksessa ilmoitamme sinulle päivityksestä asianmukaisella tavalla. Tämän tietosuojaselosteen viimeisin versio julkaistaan aina tällä sivulla.

OTA YHTEYTTÄ

Jos sinulla on kysymyksiä henkilötietojesi käsittelystä, otathan meihin yhteyttä. Yhteystietomme löydät alta. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle Suomessa. Toimivaltaisen valvontaviranomaisen yhteystiedot löydät täältä.

Boltsi Oy
3135511-1
Lemminkäisenkatu 48, 20520 Turku
info@boltsi.fi

 

LISÄTIETOJA EVÄSTEIDEN KÄYTÖSTÄ

Verkkosivumme käyttää erilaisia evästeitä, joiden avulla pystymme erottamaan sinut muista vierailijoista. Evästeet auttavat meitä tarjoamaan sinulle hyvän kokemuksen verkkosivullamme sekä parantamaan verkkosivuamme.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme tämän verkkosivun sisällön ja varmistaaksemme sen toiminnan (välttämättömät evästeet). Antaessasi suostumuksesi käytämme evästeitä myös analysoidaksemme liikennettä verkkosivuilla (analyyttiset evästeet) ja toimittaaksemme sopivaa mainontaa (markkinointievästeet). Lisäksi jaamme verkkosivujen käytöstä kertyneitä tietoja analytiikka- ja markkinointikumppaneillemme, jotka voivat yhdistää verkkotunnistetietojasi muihin heille antamiisi tietoihin.

Lisätietoja käyttämistämme eri evästeistä ja niiden säilymisajoista saat evästekäytännöstämme taikka ottamalla meihin yhteyttä osoitteessa info@boltsi.fi. Voit muuttaa evästeasetuksia muuttamalla asetuksia verkkoselaimessasi tai vierailemalla evästeasetuksissa, jonne pääset klikkaamalla ’Evästeet’ painiketta verkkosivumme alareunassa.

 

 

© Boltsi Oy 2021

Käytämme sivuston toiminnan varmistavia pakollisia evästeitä. Lisäksi suostumuksellasi käytämme analytiikka- ja markkinointievästeitä, joita voidaan siirtää kolmansille osapuolille. Lue lisää

Hyväksy vain pakolliset Hyväksy kaikki Evästeasetukset