Melkein malai kofta
Melkein malai kofta
Malai kofta on kasvispyöryköitä intialaisittain, täyteläisen kermaisessa tomaattikastikkeessa. Tällä kertaa ihanan mausteiseen kastikkeeseen upotetaan meheviä Boltsi-pyöryköitä.
Ainekset (vegaaninen)
Tee näin
Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Pilko myös chili. (Kovin pieneksi ei tarvitse hienontaa, sillä kastike surautetaan lopuksi sauvasekoittimella.)
Laita pilkkomasi ainekset pannulle. Lisää joukkoon rypsiöljy, cashewpähkinät ja mausteet. Freesaa aineksia pannulla muutama minuutti, kunnes sipulit kuullottuvat. Freesaamalla maut nousevat esiin, mutta varo etteivät mausteet pala!
Lisää kaurakerma, liemikuutio, tomaattipyree ja kirsikkatomaatit. Hauduta kastiketta n. 20 min. Sillä aikaa keitä riisi ja tee raita.
Raita: Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois leivinliinan sisässä. Hienonna minttu ja korianteri. Sekoita ainekset keskenään.
Haudutuksen jälkeen soseuta kastike sauvasekoittimella samettiseksi.
Paista Boltsi-pyörykät pannulla rapeiksi ja kaada joukkoon kastike. Tarjoa lisänä riisiä ja raitaa.
Resepti: @bymilenak