Melkein malai kofta

Boltsi

Melkein malai kofta

4 annosta

Malai kofta on kasvispyöryköitä intialaisittain, täyteläisen kermaisessa tomaattikastikkeessa. Tällä kertaa ihanan mausteiseen kastikkeeseen upotetaan meheviä Boltsi-pyöryköitä.

Ainekset (vegaaninen)


1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
pieni pala
tuoretta inkivääriä
oman maun mukaan
chili
3 rkl
rypsiöljyä
1 dl
cashewpähkinöitä
1 rkl
fariinisokeria
2 tl
jeeraa eli juustokuminaa
2 tl
kurkumaa
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2,5 dl
kaurakermaa
1
kasvisliemikuutio
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tlk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja (200 g)

Raita:
150 g
kurkkua
1/2 puntti
minttua
1/2 puntti
korianteria
200 g
vegaanista turkkilaista jugurttia
2 rkl
limen mehua
2 tl
jeeraa
1/2 tl
cayennepippuria
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria

Tarjoiluun:
riisiä

Tee näin

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Pilko myös chili. (Kovin pieneksi ei tarvitse hienontaa, sillä kastike surautetaan lopuksi sauvasekoittimella.)

Laita pilkkomasi ainekset pannulle. Lisää joukkoon rypsiöljy, cashewpähkinät ja mausteet. Freesaa aineksia pannulla muutama minuutti, kunnes sipulit kuullottuvat. Freesaamalla maut nousevat esiin, mutta varo etteivät mausteet pala!

Lisää kaurakerma, liemikuutio, tomaattipyree ja kirsikkatomaatit. Hauduta kastiketta n. 20 min. Sillä aikaa keitä riisi ja tee raita.

Raita: Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois leivinliinan sisässä. Hienonna minttu ja korianteri. Sekoita ainekset keskenään.

Haudutuksen jälkeen soseuta kastike sauvasekoittimella samettiseksi.

Paista Boltsi-pyörykät pannulla rapeiksi ja kaada joukkoon kastike. Tarjoa lisänä riisiä ja raitaa.

 

Resepti: @bymilenak

© Boltsi Oy 2024

Tietoa sivustolla käytetyistä evästeistä

Käytämme sivustollamme evästeitä kerätäksemme ja analysoidaksemme sivuston suorituskykyä ja käyttöä, tarjotaksemme sosiaalisen median ominaisuuksia sekä parantaaksemme ja räätälöidäksemme sisältöä ja mainoksia. Lue lisää

Hyväksy kaikki Estä kaikki Evästeasetukset